Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z ziemniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 sztuki
buraki czerwone 5 sztuk
ziemniaki 6 sztuk
marchew 2 sztuki
przyprawy
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
gęsta śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z ziemniakami

Mięso dokładnie umyć,zalać wodą i zagotować,zebrać szumowiny,
dodać liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego.
Gotować 30 minut.
Buraki obrac i zetrzeć na tarce, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,
a marchewke w słupki.
Jak mięso będzie miękkie wyjąć je a dodać do garnka wszystkie warzywa.
Gotować do miękkości.
Mięso obrać i dodać do zupy.
Zupę na końcu doprawić solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym i majerankiem.


Zupę można zabielić lub dodawać śmietanę dopiero na talerzu


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 13.08.2013 22:30
już kocham tę zupę!
Fiffi 13.01.2013 23:51
twoje zupy są bardzo w moim guście
Fiffi 13.01.2013 23:51
twoje zupy są bardzo w moim guście
ewka1978 31.12.2012 11:27
smaczna zupka
Bernadeta1 29.12.2012 19:01
super obiadek taka zupa
gottrina 28.12.2012 17:33
jeszcze nie jadłam takiego barszczyku z ziemniakami
Konczi 28.12.2012 16:59
pycha lubię takie barszczyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak