Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z uszkami z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na barszcz
buraki czerwone 4 szt
kość 1 szt
cebula 2 szt
ocet 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Składniki na uszka z pieczarka
mąka 3/4 kg
jajko 2 szt
mleko 1 szkl.
Farsz:
pieczarki 1 kg
sól do saku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z uszkami z pieczarkami

Buraki obrać i pokroić na kawałki. Polać octem, posłodzić i gotować ok 10 min. Ugotować kość w wodzie z cebulą. Troszkę posolić. Pogotować chwilę następnie odcedzić ją i wlać do wywaru z buraków czerwonych. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.
Następnie zrobić uszka: z mąki, jajka i mleka wyrobić ciasto. Pieczarki pokroić drobno i smażyć na oleju, posolić trochę. Ciasto rozwałkować i pokroić na drobne kwadraciki. Na każdy kwadracik nakładać trochę pieczarek. Sklejać uszka. Ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane uszka ułożyć na talerz i zalać ciepłym barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 19.01.2013 23:41
mniam
zuzanna_z 16.05.2012 15:22
pyszne
marzena06 05.05.2012 12:27
mój ulubiony
Danuta_Prorok 04.05.2012 11:00
uwielbiam
Patrycja35 03.05.2012 12:48
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak