Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z uszkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak 1 kg
czosnek 3 ząbki
chleb
cukier
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
bulion warzywny
grzyby suszone
cebula
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z uszkami

Zakwas buraczany: obieramy kg buraków, myjemy, kroimy i wrzucamy do dużego słoika 5 litrowego, dajemy łyżkę cukru, 3 ząbki czosnku i zalewamy przegotowaną wodą, na wierzch kromkę razowego chleba. Czekamy 5 dni.

Zlewamy do garnka, dodajemy wywar warzywny i gotujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Uszka: wyrabiamy ciasto i robimy farsz: moczymy grzyby suszone (prawdziwki, odcedzamy i drobno kroimy, przysmażamy z cebulką, dodajemy sól, pieprz i białko, łyżkę bułki tartej. Farsz nakładamy na ciasto, zakręcamy i wrzucamy na gorący barszcz, gdy wypłyną to będzie gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 16.02.2014 20:07
Bardzo lubię :)
votus 16.02.2014 18:56
ślinka leci ;)
DorotaZ 16.02.2014 17:14
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak