Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z suszonych buraczków

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 4,5 łyżki (suszone)
bulion drobiowy 2 litry
marchew 1/2 szt
pietruszka 1/3 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 3 ziarna
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z suszonych buraczków

1. Do garnka przekładam suszone buraczki, obrane warzywa, liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawę uniwersalną. Całość zalewam bulionem drobiowym. Gotuję około 40 minut na małym ogniu.

2. Na końcu do barszczyku dodaję sok z cytryny. Przygotowany barszczyk przecedzam przez sitko. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję jako dodatek do pierogów lub krokietów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 01.09.2015 08:58
Smaczny domowy barszczyk
patryska76 31.08.2015 22:29
smaczny barszczyk!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak