Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z sosku z buraków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 l
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
zielona pietruszka
sok z buraków 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z sosku z buraków

Kroki postępowania

1
Buraki czerwone należy ugotować, obrać i wycisnąć z nich sok - potrzebujemy około 500 ml.
Krok 1 - Barszcz czerwony z sosku z buraków foto
2
Wywar doprowadzamy do zagotowania, a następnie wlewamy otrzymany sok z buraków, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem - dodajemy zieloną pietruszkę,
Krok 2 - Barszcz czerwony z sosku z buraków foto
3
Doprawiamy do smaku wg uznania na pikantnie bądź łagodnie. Podajemy z uszkami bądź z krokietami.
Krok 3 - Barszcz czerwony z sosku z buraków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 15.12.2012 21:17
pycha
as28 18.09.2012 21:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak