Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z porem i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por duży
marchew 2 średnie
buraki 2 średnie
żeberka wieprzowe 30dag
jajko
seler pół dużego
pietruszka 2 małe
cytryna
cukier
Koperek suszony Prymat
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z porem i jajkiem

Kroki postępowania

1
Żeberka (paski) zalać ok.1.5 l wody, wrzucić 2 liście laurowe i 4 ziarenka ziela angielskiego. Wstawić na mały ogień i gotować, zbierając szumowiny. Warzywa umyć, obrać i pokroić. Gdy mięso będzie miękkie dorzucić marchew, selera i pietruszkę.
Krok 1 - Barszcz czerwony z porem i jajkiem foto
2
Mięso wyjąć. Buraki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do wywaru.
Krok 2 - Barszcz czerwony z porem i jajkiem foto
3
Wrzucić pokrojonego pora i wlać sok z połowy cytryny. Gotować na małym ogniu, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem. Dodać ewentualnie szczyptę cukru. Zdjąć z ognia, przestudzić i wymieszać z jogurtem naturalnym (2 łyżki o temp. pokojowej).
Krok 3 - Barszcz czerwony z porem i jajkiem foto
4
Podawać z ugotowanymi jajkami i mięsną wkładką.
Krok 4 - Barszcz czerwony z porem i jajkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.08.2013 11:14
mój ulubiony barszczyk,pycha
caffee_tea 09.10.2012 21:24
jeszcze nie wyprobowałam ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak