Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z pierożkami z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak czerwony 1 duży
marchewka 2
pietruszka 1
rosół z kury Kucharek
ciasto francuskie
pieczarki 400 gram
mięso mielone 250 gram
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
cebula 1/2
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z pierożkami z ciasta francuskiego

BARSZCZ:
Buraka pokroić w wybrany sposób. Wrzucić do garnka. Do tego dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Warzywa zalać wodą i gotować w lekko posolonej wodzie aż warzywa zmiękną. Wtedy wrzucić kostkę i przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą.
PIEROŻKI:
Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Na patelni zeszklić cebulę dodać mięso mielone i smażyć przez 1około 10 minut. Następnie dodać pieczarki i smażyć aż wyparuje woda z pieczarek. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Odstawić do wystygnięcia.
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na kwadraty średniej wielkości. Na środek każdego kwadratu nałożyć farsz i zakleić jak pierogi lub jak uszka.
Piec w temp. 200 stopni przez około 20 minut.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 30.09.2013 12:00
fantastyczny pomysł na coś innego zamiast uszek
matesko 30.09.2013 10:56
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak