Barszcz czerwony z pierożkami z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak czerwony

    1 duży
  • marchewka

    2
  • pietruszka

    1
  • rosół z kury Kucharek

  • ciasto francuskie

  • pieczarki

    400 gram
  • mięso mielone

    250 gram
  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • cebula

    1/2
  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BARSZCZ:
Buraka pokroić w wybrany sposób. Wrzucić do garnka. Do tego dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Warzywa zalać wodą i gotować w lekko posolonej wodzie aż warzywa zmiękną. Wtedy wrzucić kostkę i przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą.
PIEROŻKI:
Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Na patelni zeszklić cebulę dodać mięso mielone i smażyć przez 1około 10 minut. Następnie dodać pieczarki i smażyć aż wyparuje woda z pieczarek. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Odstawić do wystygnięcia.
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na kwadraty średniej wielkości. Na środek każdego kwadratu nałożyć farsz i zakleić jak pierogi lub jak uszka.
Piec w temp. 200 stopni przez około 20 minut.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_mc 30.09.2013 12:00
fantastyczny pomysł na coś innego zamiast uszek
matesko 30.09.2013 10:56
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat