Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu

Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pierogi

  • mąka pszenna

    300 gram
  • woda gorąca

    125 ml
  • jajko

    1 szt
  • sól

    szczypta
  • olej

    2 łyżki
  • mięso gotowane

  • cebula

  • sól i pieprz

Barszcz

  • buraki

  • cebula

  • czosnek

  • majeranek Prymat

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
Składniki na ciasto łączymy.
Dodajemy mąkę do miski, sól, stopniowo gorącą wodę, olej i jajko. Ugniatamy.
Krok 2 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy w nim szklanka koła.
Krok 3 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojona w kostkę.
Krok 4 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
następnie dodajemy zmielone 3 razy gotowane mięso drobiowe z rosołu. Podsmażamy wszystko.
Krok 5 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
Na wycięte koła układamy farsz i formujemy pierogi.
Krok 6 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
Pierogi układamy na ściereczce i obsypujemy mąką.
Krok 7 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
Barszcz:
Buraki kroimy w plastry.
Krok 8 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
W garnku umieszczamy buraki, liście laurowe, ziele angielskie oraz warzywa suszone: seler i marchew.
Krok 9 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
Gotujemy i następnie dodajemy podsmażona cebulke z czosnkiem, majeranek.
Gotujemy ponownie do połączenia smaków. Następnie dodajemy odrobine octu, aby zachować czerwony kolor barszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat