Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z jarzynami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3-4 szt
marchew 1 szt
kalafior 100 g
różyczki brokuła 100 g
cukier 100 g
groszek zielony 1/2 szklanki
fasola Jaś 1/2 szklanki
koper świeży 1/2 pęczka
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
maślanka 1 litr
woda 500 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Porada

Można dodać ziemniaki ugotowane też na parze .

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z jarzynami

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Buraczki obrać i pokroić w plastry .
Wlać do garnka maślankę i wodę dodać buraczki gotować na wolnym ogniu aż buraczki zmiękną około 20 minut .Dodać liść laurowy, ziele angielskie , czosnek pokrojony w plasterki , kostkę kucharek .Buraczki po ugotowaniu wyjąć ,zostawić parę plasterków i rozdrobnić blenderem lub zetrzeć na tarce , dodać do barszczu .
Krok 1 - Barszcz czerwony z jarzynami  foto
2
Wszystkie jarzyny i grochy umyć ,obrać ,pokroić na małe kawałki i włożyć do naczynia do gotowania na parze . Gotować do miękkości warzyw .
Krok 2 - Barszcz czerwony z jarzynami  foto
3
Barszcz przyprawić pieprzem , włożyć do barszczu jarzyny i zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną , zagotować .Nalewać na talerze , posypać posiekanym koperkiem i podawać .
Krok 3 - Barszcz czerwony z jarzynami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 31.10.2016 15:35
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak