Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z chrzanem
Kroki postępowania
Barszczyk podawać z ziemniakami, okraszony usmażonym boczkiem i posypany posiekaną natką pietruszki.
buraki czerwone | 30 dag |
czosnek | 1 ząbek |
marchewka | 0,5 szt |
pietruszka | 0,5 szt |
por | 0,5 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
ziele angielskie | 2-3 ziarna |
Liść lubczyku suszony Prymat | szczypta |
chrzan tarty | 2 łyżki |
śmietana 30% | 3 łyżki |
mleko | 100 ml |
mąka pszenna | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | do smaku |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
boczek wędzony | |
natka pietruszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: