Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z chrzanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 30 dag
czosnek 1 ząbek
marchewka 0,5 szt
pietruszka 0,5 szt
por 0,5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2-3 ziarna
Liść lubczyku suszony Prymat szczypta
chrzan tarty 2 łyżki
śmietana 30% 3 łyżki
mleko 100 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z chrzanem

Kroki postępowania

1
Obrane buraki, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Krok 1 - Barszcz czerwony z chrzanem  foto
2
Wlać 1,5 l wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i gotować około 20 minut.
Krok 2 - Barszcz czerwony z chrzanem  foto
3
Następnie dodać pokrojony por, posiekany czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny, lubczyk, gotować przez 10 minut.
Krok 3 - Barszcz czerwony z chrzanem  foto
4
Do kubeczka wlać mleko i bardzo dokładnie wymieszać z mąką.
Krok 4 - Barszcz czerwony z chrzanem  foto
5
Połączyć z zupą, dodać chrzan, zagotować, wymieszać ze śmietaną.
Barszczyk podawać z ziemniakami, okraszony usmażonym boczkiem i posypany posiekaną natką pietruszki.
Krok 5 - Barszcz czerwony z chrzanem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.06.2017 20:00
apetyczny barszczyk :)
RenataZ-et 25.06.2017 20:04
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak