Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z buraków suszonych

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 1 litr
buraki czerwone 3 łyżki-suszonych
barszcz czerwony 1/2 szklanki
włoszczyzna suszona 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z buraków suszonych

Zimną wodą zalać suszone buraki, włoszczyznę, dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i majeranek, gotować na wolnym ogniu 15 minut, w trakcie gotowania dodać opaloną nad palnikiem cebulę , zestawić z ognia doprawić solą wlać koncentrat buraczany-dozować kwaśność wg swoich upodobań, zamieszać i już nie gotować. Przed podaniem przecedzić przez sito, rozlać na talerze, podawać z gorącymi uszkami z grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 02.05.2016 07:53
Uwielbiam !!A do tego uszka!!! Mniammm
agnieszka214 01.05.2016 12:51
Moje ulubione
Madzai 01.05.2016 12:49
Ale pycha :)
olkaaa 01.05.2016 12:26
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak