Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z botwinką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 l
buraki 1/2 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
botwinka
śmietana
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z botwinką

Kroki postępowania

1
Buraki kroimy w kostkę, podobnie pozostałą jarzynę.
Krok 1 - Barszcz czerwony z botwinką foto
2
Buraki, marchew, pietruszkę oraz cebulę gotujemy w bulionie do miękkości.
Krok 2 - Barszcz czerwony z botwinką foto
3
Gdy jarzyny będą już miękkie dodajemy do barszczu botwinkę (ze słoika lub świeżą, mrożoną).
Krok 3 - Barszcz czerwony z botwinką foto
4
Gotujemy. Dodajemy przyprawy. Barszczyk zabielamy śmietaną.
Krok 4 - Barszcz czerwony z botwinką foto
5
Barszczyk podajemy z ziemniaczkami lub z jajkiem.
Krok 5 - Barszcz czerwony z botwinką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 09.02.2013 15:49
pyszny barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak