Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z białym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 4 szklanki
buraki ćwikłowe 40 dag
zakwas buraczany 1 szklanka
cebula biała 1 szt.
smalec 1 łyżka
cukier 1 łyżka
ziele angielskie
majeranek 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
ser biały 20 dag/twardy

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z białym serem

Sposób przygotowania:
Ugotować wywar z włoszczyzny (najlepiej z dodatkiem suszonych grzybów) i w między czasie ugotować buraki. Następnie obrać, pokroić, włożyć do wywaru razem z kwasem buraczanym i smalcem. Całość zagotować, dodać pozostałe składniki, przykryć i odstawić. Ser biały pokroić w kostkę, rozłożyć na talerze, zalać barszczem i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 25.09.2014 17:04
Barszczu czerwonego z białym serem jeszcze nie próbowałam, może czas to zmienić:)
Motorek 25.09.2014 09:13
Ciekawe połączenie
Anna169Hosz 25.09.2014 08:55
Barszczu z białym serem nigdy nie jadłam?
Stenka 24.09.2014 21:49
z serem jeszcze nie jadłam
Zdzisław 24.09.2014 20:36
dla mnie to pyszna zupa na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak