Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z białą fasolką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
żeberka wieprzowe 40 dag
Majeranek suszony Prymat do smaku
zakwas buraczany do smaku
sól i pieprz do smaku
fasola biała 1 puszka
włoszczyzna 1 pek
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z białą fasolką

Z żeberek i włoszczyzny ugotować bulion.

Buraki i ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa dodać do bulionu i gotować do miękkości. Pod koniec dodać odsączoną z zalewy białą fasolkę oraz zakwas. Chwilę razem gotować.

Na koniec doprawić barszcz do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać z zahartowaną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2016 01:54
Dobry barszcz.
staropolanka5 03.01.2016 18:56
smakowity barszczyk, idealny
Futka 03.01.2016 15:46
Pyszny barszyk! Uwielbiam :)
Jadwiga/Jaga85 03.01.2016 15:01
Lubię takie połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak