Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na warzywach

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
ząbki czosnku 5 szt
ocet 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na warzywach

Kroki postępowania

1
Buraki myjemy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka.
Krok 1 - Barszcz czerwony na warzywach foto
2
Pietruszki i seler obieramy i myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i dorzucamy do garnka z burakami.
Krok 2 - Barszcz czerwony na warzywach foto
3
Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Zalewamy wodą do takiej wysokości, żeby była 2 cm ponad burakami.
Krok 3 - Barszcz czerwony na warzywach foto
4
Cebule obieramy i kroimy na pół lub w ćwiartki, dorzucamy do garnka.

Całość gotujemy na małym ogniu, aż buraki będą miękkie.
Krok 4 - Barszcz czerwony na warzywach foto
5
Dolewamy ocet i dodajemy obrane ząbki czosnku, gotujemy jeszcze przez 3 minuty.
Krok 5 - Barszcz czerwony na warzywach foto
6
Gotowy barszcz przecedzamy przez sitko i na tym etapie doprawiamy pieprzem.
Krok 6 - Barszcz czerwony na warzywach foto
7
Tak przygotowany barszcz podajemy z uszkami lub do picia do krokietów.
Krok 7 - Barszcz czerwony na warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 29.01.2016 20:54
Uwielbiam popijać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak