Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na burakach i botwinie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 2 sztuki
botwina 1 pęczek
śmietana 50 ml
woda 2 litry
ziele angielskie
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na burakach i botwinie

Buraki oczyszczam, obieram ze skórki i kroję w półplasterki. Botwinkę płuczę i kroję na kawałki. Buraki przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję z przyprawami( ziele, pieprz, liść), pod koniec dodaję botwinę i gotuję dalej przez kilka minut. Barszcz zabielam śmietaną i dodaję do smaku sól, pieprz oraz wedle uważania sok z cytryny. Podaję z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 27.07.2012 23:56
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak