Barszcz czerwony na burakach i botwinie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2 sztuki
  • botwina

    1 pęczek
  • śmietana

    50 ml
  • woda

    2 litry
  • ziele angielskie

  • sól

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki oczyszczam, obieram ze skórki i kroję w półplasterki. Botwinkę płuczę i kroję na kawałki. Buraki przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję z przyprawami( ziele, pieprz, liść), pod koniec dodaję botwinę i gotuję dalej przez kilka minut. Barszcz zabielam śmietaną i dodaję do smaku sól, pieprz oraz wedle uważania sok z cytryny. Podaję z ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 27.07.2012 23:56
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat