Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony "konserwowy" błyskawiczny

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka mięsna 2 szt.
Bulion grzybowy 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Buraczki tarte SMAK
kukurydza w puszce
groszek konserwowy
fasola czerwona z puszki
ziemniaki
marchewka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony "konserwowy" błyskawiczny

Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz utarty grubo seler i marchewkę. Gotować do miękkości dodając do smaku mielone ziele angielskie i liście laurowe. Do miękkich warzyw dodać odcedzoną i przepłukaną fasolę i groszek oraz kukurydzę razem z zalewą. Krótko zagotować i doprawić do smaku Kucharkiem i sporą ilością pieprzu. Na końcu dodać buraczki osączone z zalewy. Całość dobrze wymieszać i ew. doprawić odrobiną marynaty z buraków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.02.2016 19:49
Fajna szybka i smaczna wersja barszczu.
Habibi 02.02.2016 09:06
To męska wersja szybkiego barszczu dla miłośnika barszczu ukraińskiego ;) W takim wielowarzywnym, gotowanym tradycyjnie w moim domu rodzinnym zawsze łyżka stałą - tyle miał dodatków... i ja też go tak gotuję :) A ten błyskawiczny to namiastka smaku - ale za to bardzo szybki ;)
marcia7 01.02.2016 19:17
najlepszy dodatek do dań
Jolcia_90 01.02.2016 17:51
ciekawy barszczyk. W ten sposób i z tyloma dodatkami jeszcze nie gotowałam :)
Futka 01.02.2016 14:29
Przepyszny barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak