Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 5 sztuk
marchew 2
pietruszka 1
seler kawałek
cebula pół
grzyby suszone 3 sztuki
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 3 ziarenka
pieprz pół łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
cytryna pół

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Buraki umyte, obrane kroimy na kawałki.
Do garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe, kiedy się rozpuszczą dodajemy po kolei warzywa w całości: marchewki, pietruszkę , selera, cebulę, grzybki, listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy: pieprz, majeranek, cukier, sól- chwilę gotujemy i wlewamy na sam koniec sok z cytryny.
Odcedzamy przez gęste sito i uzyskujemy czysty barszcz czerwony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 18.01.2013 09:08
bardzo lubie
Iiiiii 25.10.2012 08:17
pyszne
Tomasz10 09.08.2012 23:20
uwielbiam barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak