Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
bulion 3 litry
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Bulion gotujemy, buraki myjemy , ścieramy na tartce. Dodajemy do bulionu i dodajemy jeszcze kwasek. Gotujemy aż buraki będą miękkie. następnie bulion przecedzamy przez gęste sito. Doprawiamy do smaku żeby był pikantny. Podajemy np z uszkami czy krokietami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.10.2012 17:16
smaczny
Kate131 20.11.2011 09:25
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak