Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 kg
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 0,5 szt
grzyby suszone 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Suszone grzyby zalać gorącą wodą.Następnie gotować je ok.40 minut w tej wodzie,w której były zamoczone.Marchewkę i buraki obrać,umyć i pokroić na średniej wielkości kawałki.Włożyć do garnka,dodać posiekaną cebulę,majeranek i zmiażdżony ząbek czosnku i sok z połowy cytryny.Zalać wodą i gotować około godziny.Doprawić solą i pieprzem.Pod koniec gotowania dodać wywar z grzybków.Podawać z pierogami lub makaronem-łazanki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 02.07.2011 11:24
pyszne
Katarzyna/kate1980 11.02.2011 19:05
komentarz do zdjęcia: nigdy nie robiłam z cebulę więc wypróbowałam ten przepis jest naprawdę świetny. a barszczyk podałam z pasztecikami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak