Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 kg
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
sok z cytryny 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
majeranek 1 łyżeczka
sól
pieprz
grzyby suszone 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Grzyby zalać wodą. Gdy będą miękkie, gotować ok. 30 min w tej samej wodzie. Buraki, marchewkę obrać i opłukać. Następnie pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, dodać posiekaną cebulę, majeranek, zmiażdżony czosnek i sok z cytryny. Zalać wodą. Dobrze doprawić solą oraz pieprzem i gotować ok. 2 godz. Pod koniec gotowania dodać wywar z grzybków i przecedzić przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.03.2011 00:33
lubię barszcz czerwony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak