Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 3 litry
buraki 5 szt
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 1
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraczki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu wraz z wszystkimi przyprawami i całym ząbkiem czosnku. Gotujemy ok 40 min aż buraczki zmiękną i oddadzą smak i kolor. Wywar przecedzamy. Podajemy z pasztecikami lub np. z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 10.03.2014 10:42
pyszna zupa w talerzu..
norweska20 10.03.2014 08:55
pyszna zupka
Ewelina1991 10.03.2014 08:25
uwielbiam czerwony barszczyk :)
Megg 10.03.2014 02:10
uwielbiam taki barszczyk z uszkami
halina17 10.03.2014 00:15
Bardzo lubię.
dorrota 09.03.2014 22:54
Uwielbiam takie potrawy :)
Milka100 09.03.2014 22:36
mniam mniam pyszny barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak