Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ CZERWONY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 10 sztuk
por 1 sztuka
marchew 2 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 3 sztuki
czosnek 6 ząbków
cytryna 1/4 sztuki
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ CZERWONY

Warzywa (marchew, pietruszkę, seler, por)oczyszczam, umieszczam w garnku, dodaję liście laurowe, pieprz oraz ząbki czosnku, 9 przekrojonych na pół buraków i zalewam całość wodą, po czym gotuję na niewielkim ogniu przez około 2 godziny. Następnie wyjmuję warzywa, wywar doprawiam solą oraz sokiem wyciśniętym z cytryny i gotuję przez kilka minut. Buraki obieram, dodaję do zupy, studzę, a następnie dodaję do barszczu startego na tarce surowego buraka celem uzyskania głębokiego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.01.2014 23:55
lubię barszcz czerwony
okrysia 04.01.2014 08:51
SMACZNE TO!
Dorian 28.11.2013 07:49
smaczny barszczyk
kate.500 04.11.2013 10:54
smakowity barszczyk
pestka 04.11.2013 07:46
też bardzo często robię barszczyk
RenataZ-et 20.10.2013 23:16
bardzo lubię czerwony barszcz
Krystyna32 20.10.2013 09:35
bardzo lubię
Katarzyna59 20.10.2013 09:28
fajny basrszczyk
JOANNA16 19.10.2013 15:40
pyszny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak