Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 l
buraki 4 szt
mięso wołowe
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
kminek do smaku
majeranek do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Gotujemy buraki i mięso do miękkości. Następnie wyjmujemy i studzimy.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich sok z cytryny i mieszamy.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Buraki dodajemy do gotującej się wody tej samej co gotowaliśmy buraki. Dodajemy majeranek, kminek, kucharek i przeciśnięty czosnek. Kroimy cebulkę w kostkę i dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
4
Na koniec doprawiamy barszcz solą i pieprzem.
Krok 4 - Barszcz czerwony foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.02.2014 07:49
bardzo lubię
Margo1 12.02.2014 22:18
chodzi za mna od dawna
gacopierz23 16.11.2013 22:54
ekstra do krokietów
Milka100 14.11.2013 09:18
pyszotka ten barszcz
fotoviderek 24.09.2013 18:05
Świetny barszczyk:)
Barbara777 23.09.2013 17:27
uwielbiam po prostu pycha:)
Michał2 23.09.2013 17:24
mniam pychota
Janina 23.09.2013 15:04
Super do krokietów;)
Papryczka 23.09.2013 14:59
lubię taki
SylwiaMagdaSabin 23.09.2013 14:34
w sam raz na chłodne dni
Marta1986 23.09.2013 14:34
pyszny barszczyk
Margaretkaw 23.09.2013 14:20
Bardzo lubię do krokietów lun pierogów z kapustą i grzybami :)
Melania 23.09.2013 14:16
Super, jeszcze tylko pasztecik z kapustą i pycha obiadek :)
idealme 23.09.2013 14:13
fajny barszcz, ładny kolor!
Megg 23.09.2013 14:12
przepyszny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak