barszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 litry
  • buraki

    4 szt
  • pieprz

    5 ziaren
  • ocet

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cukier

    1 łyżeczka płaska
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do podgrzanego wywaru ( nie gotującego się) wkładamy umyte, pokrojone w plasterki buraki czerwone. Podgrzewamy, aż do do momentu, gdy buraki będą miękkie.Czosnek obieramy i przekrawamy na pół, dodajemy do buraków, wrzucamy pieprz ziarnisty. Dodajemy do smaku ocet, sól, pieprz i cukier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia47 06.07.2012 23:11
Barszczyk z uszkami mmmm
Agnieszka91 30.06.2012 23:24
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat