Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
buraki 4 szt
pieprz 5 ziaren
ocet 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cukier 1 łyżeczka płaska
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

do podgrzanego wywaru ( nie gotującego się) wkładamy umyte, pokrojone w plasterki buraki czerwone. Podgrzewamy, aż do do momentu, gdy buraki będą miękkie.Czosnek obieramy i przekrawamy na pół, dodajemy do buraków, wrzucamy pieprz ziarnisty. Dodajemy do smaku ocet, sól, pieprz i cukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia47 06.07.2012 23:11
Barszczyk z uszkami mmmm
Agnieszka91 30.06.2012 23:24
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak