barszcz czerwony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1/2 kg
  • włoszczyzna

    25 dkg
  • czosnek

  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • przyprawa do zup

  • ocet

  • cukier

  • kości schabowe

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości myjemy i gotujemy,odcedzamy solimy.Włoszczyznę myjemy i obieramy i kroimy dodajemy do wywaru,buraki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Do wywaru dodajemy buraki pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy i przyprawę do zup i roztarty czosnek.Gotujemy aż warzywa będą miękkie.Całość przecedzamy przez sito,doprawiamy do smaku octem i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 27.06.2011 18:40
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat