barszcz burakowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dkg buraków ćwikłowych

  • 1 litr wywaru z włoszczyzny

  • Kwas cytrynowy Prymat

  • cukier

  • sól

  • 1 szklanka mleka,

  • szklanki śmietany

  • 1 łyżka mąki

  • posiekana zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki oczyścić i ugotować s skórkach, ostudzić i obrać, pokroić w paski, dodać do ciepłego wywaru; doprawić solą i cukrem. Zaprawić mlekiem, śmietaną i mąką, chwilę pogotować, odstawić do przestygnięcia i dodać kwasek cytrynowy. Podawać z ziemniakami, barszcz posypać zieleniną na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat