Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały- zakwas

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 2 łyż
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat
chleb razowy 3-4 kromki
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały- zakwas

Do słoik po dżemie a wsypujemy mąkę i posiekany czosnek. Następnie listek laurowy i pokruszony chleb. Zalewamy ciepłą wodą. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 4 dni w ciepłe miejsce. Słoik ma być otwarty.

.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.07.2011 20:39
Warto zapamiętać ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak