Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem
Kroki postępowania
Wyjętą z wywaru kiełbasę kroję na plasterki, a ugotowane na twardo jajka obieram i kroję na ćwiartki.
kiełbasa | 150 g |
kiełbasa biała | 250 g |
zakwas na żur | 1,25 szkl. |
woda | 1,5 l |
czosnek | 1 ząbek |
ziele angielskie | 3 ziarna |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
mąka | 1 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
majeranek | 1 łyżeczka |
przyprawa do zup | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt. |
jajko ugotowane na twardo | 4 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: