Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz Biały z Kiełbasą i Jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

Barszcz biały 1 500ml
ziemniaki 5
jajko 4
parówki 3
cebula 1

przyprawy

Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 łyżeczki

dodatkowo

ocet 4 łyżki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz Biały z Kiełbasą i Jajkiem

Na rozgrzaną patelnie wlewam olej.
Parówki kroję w plasterki.
Cebulę drobno siekam.
Wszystko wrzucam na olej i smażę.
Między czasie gotuję jajka na twardo.

Do garnka wlewam 2 litry wody.
Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę wrzucam do wody.
Gotuję do miękkości.
Solę do smaku.
Następnie wlewam z butelki barszcz biały i wrzucam podsmażoną parówkę i cebulę.
Dodaję przyprawy oraz 3łyżeczki octu.

Jajka obieram i kroję w ćwiartki.
Barszcz przelewam do miseczek i dodaję jajko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 08.11.2016 20:14
Pyszna pożywna zupa:)
halina17 08.11.2016 19:09
Widzę , że chyba barszcz na zdjęciu jest z parówką.
2milutka 08.11.2016 18:12
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak