Barszcz Biały z Kiełbasą i Jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Barszcz biały

    1 500ml
  • ziemniaki

    5
  • jajko

    4
  • parówki

    3
  • cebula

    1

przyprawy

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1/2 łyżeczki

dodatkowo

  • ocet

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnie wlewam olej.
Parówki kroję w plasterki.
Cebulę drobno siekam.
Wszystko wrzucam na olej i smażę.
Między czasie gotuję jajka na twardo.

Do garnka wlewam 2 litry wody.
Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę wrzucam do wody.
Gotuję do miękkości.
Solę do smaku.
Następnie wlewam z butelki barszcz biały i wrzucam podsmażoną parówkę i cebulę.
Dodaję przyprawy oraz 3łyżeczki octu.

Jajka obieram i kroję w ćwiartki.
Barszcz przelewam do miseczek i dodaję jajko

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 08.11.2016 20:14
Pyszna pożywna zupa:)
halina17 08.11.2016 19:09
Widzę , że chyba barszcz na zdjęciu jest z parówką.
2milutka 08.11.2016 18:12
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat