Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
kiełbasa swojska 35 dag
śmietana 100 ml
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
koperek 1|3 pęczka
ziemniaki 50 dag
sól do smaku
pieprz prymat do smaku
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ZĄBKI
Barszcz biały 1|2 butelki
chrzan tarty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki.
Zagotować litr wody dodać obraną cebulę. Gotować 10 minut wlać barszcz biały. Dodać majeranek, gotować jeszcze ok 10 minut. Barszcz doprawić solą, pieprzem, chrzanem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Śmietanę rozprowadzić w barszczu. Dodać posiekany koperek. Kiełbasę pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, ugotować. Koperek posiekać. Rozłożyć na talerze kiełbasę pokrojoną, połówki jajek oraz ziemniaki. Mogą być tłuczone lub całe.Zalać barszczem, podać.


mój nick milutka1609

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 13.10.2016 10:00
Tylko nie umiem ugotować białego barszczu. Czerwony jem z ziemniakami podanymi na osobnym telarzyku i okraszone czymś.
Anna169Hosz 15.02.2014 12:28
Ja biały jem z tłuczonymi a czerwony z całymi - co kraj to obyczaj :) Pyszny barszcz!
Rafał10 19.09.2012 09:16
Zawsze czerwony jem z ugniecionymi ziemniaczkami, a z białym to dla mnie nowość, na pewno wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak