Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały wielkanocny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
kiełbasa 2 kawałki
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
jaja 4 sztuki
żurek śląski o smaku wędzonego boczku butelki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały wielkanocny

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować 5 minut następnie wlać dobrze wymieszany koncentrat żurku śląskiego i ponownie doprowadzić do wrzenia. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić zupę. Doprawić do smaku i ponownie przegotować. Po zdjęciu z palnika wsypać koperek i pokrojone drobno jajka ugotowane na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 28.10.2011 09:39
mniam
Tika4444 11.05.2011 08:47
musze wypróbować
Tika4444 11.05.2011 08:47
z pewnością smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak