Barszcz biały po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz biały

    1 opakowanie
  • cebula biała

    1 sztuka
  • kiełbasa podwawelska

    1 sztuka
  • olej roślinny

    1 łyżka
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • jajk

    3 sztuki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 l wody zagotować z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, kostką rosołową, szczyptą pieprzu. Obrać i posiekać cebulę. Pokroić w kostkę kiełbasę. Podsmażyć na oleju, przełożyć do wywaru. Gotować 10 minut. Barszcz biały rozprowadzić w 0,5 l wody. Dodać mąkę, wlać do garnka. Gotować 15 minut na wolnym ogniu. Podawać z połówką jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agogo2 11.04.2012 23:35
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat