Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na zakwasie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 1 pęk
czosnek 4 ząbki
zakwas
włoszczyzna
ziemniaki 2
Ziele angielskie całe Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
smalec
Liść laurowy suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na zakwasie

Na patelni podsmażamy pokrojoną w grubsze plastry kiełbasę (ja miałam gęsi smalec jako tłuszcz:)) Dodajemy posiekaną w kostkę szalotkę i wszystko delikatnie podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek. Do garnka z wodą (ok, 2 litry) dodajemy naszą włoszczyznę pokrojoną w drobną kostkę, ziele (4) i liść laurowy (3).Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy ok 20 min. Dorzucamy naszą kiełbasę z cebulką. Podgotowujemy jeszcze parę minut i dodajemy nasz zakwas. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem i gotujemy jeszcze ok. 20 minut. Podajemy z pokrojonym ugotowanym jajkiem ;) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 25.02.2014 20:27
znakomity! :)
IwonaDD 25.02.2014 19:45
pyszny!uwilebiam!
Mniam 25.02.2014 19:22
Z chęcią zjadłabym taki barszczyk.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak