Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na zakwasie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas do chleba 1/2 szklanki
ząbki czosnku 2
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1
kiełbasa wiejska 1 laska
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
chrzan tarty 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 drobiowa
śmietana 2 łyżki
jajka ugotowane na twardo 3
cebula 1 mała
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na zakwasie

Kroki postępowania

1
W garnku zagotowujemy 2 litry wody wrzucamy kostkę rosołową ,starty czosnek , ziele angielskie , liść laurowy oraz majeranek . Całość gotujemy .
Krok 1 - Barszcz biały na zakwasie  foto
2
Zakwas mieszamy ze śmietaną i wlewamy do wrzątku i chwilę gotujemy . Całość lekko mieszamy.
Krok 2 - Barszcz biały na zakwasie  foto
3
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Kiełbasę kroimy w cienkie krążki . Cebulkę i kiełbasę wiejską razem podsmażamy na patelni do ładnego zarumienia się kiełbaski i cebulki.
Krok 3 - Barszcz biały na zakwasie  foto
4
Na sam koniec gotujemy jajka. Pod koniec ugotowanego barszczu wrzucamy podsmażoną cebulkę z kiełbaską doprawiamy chrzanem oraz przyprawami solą i pieprzem . Gotowy barszcz dajemy do miseczek i dodajemy obrane jajka pokrojone na pół .
Krok 4 - Barszcz biały na zakwasie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 22.04.2015 22:13
lubię takie zupki
Wacław 22.04.2015 12:15
uwielbiam ten żurek :-)
Franciszek 22.04.2015 11:39
Lubie taki danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak