Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na wędzonce

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 300 g
czosnek 3 ząbki
Barszcz biały 1 litr
mleko 3,2% 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
sól
pieprz
jajka ugotowane na twardo 4 szt
kiełbasa 1 laska
skwarki 1 łyżka
chrzan tarty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na wędzonce

Surowy wedzony boczek zalać wodą i ugotować. Dodać barszcz, czosnek, liscie laurowe ( i ewentualnie ulubione przyprawy) i pogotować chwilę. pod koniec gotowania wlać mleko i zagotować. Boczek pokroic w kostke i dodać do żurku (lub schłodzić i potraktować jak wędline do chleba :)) . Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Jajka pokroić na ćwiartki. Na talerz nałożyć jajkko, podsmażoną kiełbasę, troche skwarków i zalać gorącym barszczem.Można dodac odrobine chrzanu (świerzego lub ze słoiczka). Podawac z chlebem lub młodymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.09.2016 22:26
Dobra zupa
berys18 20.07.2015 11:12
pyszny barszczyk
mariuszek8 10.06.2015 09:49
fajny barszczyk ; )
cukiereczek 25.05.2015 17:12
domowy,świeży,pachnący
Adamorek 25.05.2015 16:54
fajny na Wielkanoc
Wafelek2601 25.05.2015 16:50
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak