Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ BIAŁY NA KIEŁBASIE REGIONALNEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa regionalna 4-6 pętek
śmietana 2-3 łyżki
mąka 2-3 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 kostka
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ BIAŁY NA KIEŁBASIE REGIONALNEJ

Kiełbasę kroimy w małe kawałki zalewamy wodą, wrzucamy liśc i ziele i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kostkę rosołową, a w osobnym naczyniu łączymy śmietanę z mąką, dobrze mieszamy aby nie było grudek, dodajemy majeranek. Wlewamy do naszego wywaru, chwilę gotując, na końcu dodajemy do smaku kwasek lub ocet jak kto woli. Podajemy z jajkiem i chlebkiem.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.11.2013 17:28
świetny barszczyk
fotoviderek 19.06.2013 11:15
Świetny barszczyk :)
Pola5 28.09.2012 21:48
lubię biały barszczyk
Goya 28.09.2012 20:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak