Barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • majeranek

    2 łyżki
  • śmietana

    3-4 łyżeczki
  • boczek wędzony

    20 dag
  • kiełbasa wędzona

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do wody wrzucam liście laurowe i ziele angielskie, czekam aż się zagotuje.
2. Kroimy w kostkę boczek podsmażamy.
3. Dodajemy podsmażony boczek do zupy.
4. Rozrabiamy barszcz biały dodajemy śmietanę, roztrzepujemy, dodajemy do zupy, dodajemy majeranek.
5. Kawałki kiełbasy wrzucamy do zupy, kawałek kiełbasy kroimy w kostkę dobrze podsmażamy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
6. Dodajemy kiełbasę podsmażoną do zupy i gotujemy, najlepsza jest jak się "przegryzie".

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 22.11.2011 11:12
wspaniałe mniam
Anna146 05.08.2011 11:54
pysznie wygląda, aż chce się zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat