barszcz biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    4 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
  • grzybek suszony

    2 sztuki
  • majeranek

  • torebka barszczu białego

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1,2 litra wody zagotować, chwilę pogotować, dodać 2 liście laurowe, ziele angielskie, czosnek przeciśnięty przez praskę, suszony grzybek, sól i pieprz. Pogotować 20 minut na wolnym ogniu. W kubku zimnej wody rozmieszać torebkę gotowego barszczu białego i wlać do garnka. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Potem doprawić majerankiem i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 30.05.2011 10:22
super barszczyk
ewa19a 28.05.2011 08:41
uwielbiam
iwona332 16.12.2010 00:08
super
traktorek 07.12.2010 13:44
z ziemniakami super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat