Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
wędzonka 200 g
zakwas 170 ml
czosnek 1 - 2 ząbki
sól i pieprz
majeranek szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 kulki
śmietana 18 proc 2 - 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Do garnka z wodą dodajemy wędzonkę, np. boczek, kiełbasę, kości podwędzane. Gotujemy z dodatkiem ziela oraz liści laurowych. Możemy dodać także sparzoną białą kiełbasę. Dodajemy partiami zakwas - sprawdzamy kwaśność zupy. Wolno gotujemy, dodajemy czosnek, majeranek i zahartowaną śmietanę (można też zagęścić mąką). Chwilkę gotujemy - doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Podajemy z kiełbaską, jajkiem, pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.03.2017 16:39
same pyszności podano
Bożena Matuszczyk 29.03.2017 13:23
Smaczny barszczyk mniam.;)
AZgotuj 29.03.2017 10:44
pyszny, już czuje święta:)
mirosława4 29.03.2017 09:16
smaczny ! :)
Róża1 29.03.2017 06:31
bardzo smaczny barszczyk :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak