Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz biały

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 150 g
kiełbasa śląska 2 szt
zakwas pszenny 1 szkl
czosnek 2 ząbki
chrzan tarty 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 2 szt
jajko 4 szt
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz biały

Boczek zalewamy 1 litrem wody. Gotujemy wraz z liściem laurowym, zielem angielskim. Następnie dodajemy kiełbasę i chrzan. Do gotującego się wywaru wrzucamy czosnek i majeranek, a także rozmieszany zakwas. Doprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy śmietaną. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami oraz ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.02.2017 23:29
smaczny barszczyk
gosia1988 26.02.2017 21:55
Lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak