Barszcz biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kość wieprzowa

    1 sztuka
  • Barszcz

    1 butelka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • grzyby suszone

    2-3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

    1 szczypta
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    2 sztuki
  • szczypiorek

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar na kości z liściem laurowym i suszonymi grzybkami. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i smażymy na maśle z odrobiną cukru. Gdy grzybki będą już miękkie dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem i mieszamy - na małym ogniu. Następnie do wywaru dolewamy ok.0,5 l barszczu, doprawiamy solą i majerankiem dodajemy jajko i posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
M-W 20.11.2011 09:07
pycha
rutynka 18.11.2011 09:16
Bardzo apetycznie wygląda
rutynka 18.11.2011 09:16
Bardzo apetycznie wygląda
Ewa95 21.10.2011 15:07
ciekawe
fasola 12.10.2011 20:28
smaczne
gosia47-47 12.10.2011 10:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat