Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz "A la Ambasador'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
buraki czerwone 5 szt
porzeczki czerwone 2/3 szkl
śmietana 18 proc 2/3 szkl
mąka pszenna 1 łyżka
żółtko jajek 1-2 szt
szynka 15 dag
sól
cukier
Majeranek suszony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz "A la Ambasador'

Buraczki oczyścić, opłukać, upiec lub ugotować, przestudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Porzeczki przebrać, opłukać, przetrzeć, połączyć z wywarem, buraczkami oraz śmietaną wymieszaną z mąką, gotować kilka minut, przecedzić. Potem wlać powoli do utartych żółtek, szybko mieszając trzepaczką. Następnie włożyć pokrajaną w paseczki wędlinę, doprawić do smaku. Podawać z pasztecikami lub pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak