barszcz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    4 sztuki
  • kapusta biała

    0.5 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • kości wieprzowe

    0,5 szklanki
  • kawśna śmietana

    100 ml
  • sól, pieprz, cukier

  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa umyć i obrać kapustę drobno poszatkować zrobić wywar na kościach gdy mięso zmięknie wyjąć kości do wywaru wrzucić warzywa i gotować aż warzywa zmiękną z kości obrać mięso dodać do zupy przyprawić i całość zmiksować a następnie dodać kwaśną śmietanę i majeranek i gotować jeszcze ok 5 minut podawać do pieczywa pszennego lub z uszkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat