Barszcz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • buraki czerwone

    3 szt
  • seler

    0,5 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • woda

    4 szkl
  • Kucharek przyprawa do potraw

    0,5 łyżeczki
  • natka pietruszki

    0,5 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżka
  • pieprz

  • przyprawa w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie jarzyny obieramy i zalewamy wodą razem z burakami. Dodajemy kostkę rosołową z kucharkiem. Gotujemy do miękkości.
Wyciągamy jarzyny doprawiamy do smaku przyprawą w płynie i pieprzem, dodajemy suszoną pietruszkę. Na koniec dodajemy ocet.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat