Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barsz ukraiński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonki 250 gram
ziemniaki 4 sztuki
buraki 0.5 kg
pietruszka 1 korzeń
kapusta biała 2 liście
marchew 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie kilka kulek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
fasola 1 puszka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barsz ukraiński

Kroki postępowania

1
ćwiartkę wędzoną z kurczaka zalać wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,łyżeczkę soli ii pieprz w kulkach.
gotować około 30 minut(w między czasie zebrać szumy)
kurczaka wyjąć z bulionu,obrać ze skóry a mięso podzielić na mniejsze kawałki
Krok 1 - Barsz ukraiński foto
2
obrać buraki i korzeń pietruszki.
pokroić na mniejsze kawałki dodać do bulionu i gotować 30 minut
Krok 2 - Barsz ukraiński foto
3
następnie do zupy dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i dalej gotować
Krok 3 - Barsz ukraiński foto
4
po 15 minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
gotować
Krok 4 - Barsz ukraiński foto
5
po 10 minutach dodać pokrojone liście kapusty
Krok 5 - Barsz ukraiński foto
6
odcedzoną białą fasolę i podzielone mięso z kurczaka oraz koncentrat pomidorowy
Krok 6 - Barsz ukraiński foto
7
zupę doprawić do smaku.
jak wszystkie warzywa zmiękną wyłączyć gaz i dodać łyżkę octu.zupę odstawić na 1 godzinę aby smaki się przegryzły
Krok 7 - Barsz ukraiński foto
8
podawać z łyżką gęstej śmietany lub jogurtu
smacznego
Krok 8 - Barsz ukraiński foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.02.2016 17:16
lubię taką zupkę :)
Zdzisław 25.02.2014 00:14
dla mnie smaczne danie na talerzu
MagdaXXX 24.02.2014 20:33
ale bym zjadła taki barszczyk
sylwia_sl 24.02.2014 20:22
dawno nie robiłam :) dziękuję za przypomnienie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak