Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo warzywne mięso mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 g
schab bez kości 300 g
szynka wieprzowa 600 g
marchew 1 szt
czosnek 2 ząbki
por 1 szt
seler 1/2 szt
bazylia 1 garść
cebula 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo warzywne mięso mielone

Przygotowujemy warzywa, myjemy je i kroimy w mniejsze części.
Łopatkę obkrawamy z kości. Mięso kroimy w mniejsze części.
Wszystko, łącznie z ziołami przeciskamy przez maszynkę do mięsa.
W miseczkach równomiernie mieszamy masę.
Umieszczamy w małych torebkach (na porcje) i mrozimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 09.12.2014 07:27
smaczne danie
IKrakowianka 08.12.2014 23:11
dobry pomysł
Joannasz3190 08.12.2014 21:23
Pyszności :)
gosia56 08.12.2014 20:51
na pewno pyszne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak