Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo szybka babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier kryształ 1 szklanka
jajko 4 duże
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo szybka babka

Margaryna kostka 25 dag

Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy wymieszane ze sobą dwie mąki i proszek do pieczenia. Dodajemy następnie rozpuszczoną, ale przestudzoną margarynę oraz cukier waniliowy. Miksujemy wszystko ze sobą. Ciasto, które ma jednolita konsystencję. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem, piec w temp 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.04.2013 10:18
szybka ale pyszna :)
Adam/ZUB3R 20.04.2013 21:36
proste i smaczne
mic 20.04.2013 20:17
czyli dla mnie hehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak