Margarynę przekładamy do garnka, dodajemy mleko oraz cukier i zagotowujemy. Do wystudzonej masy dodajemy mąkę, sodę, proszek, kakao, cynamon i miksujemy. Na koniec dodajemy jajka, miksujemy się do połączenia masy. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. godziny w 180 st. C Ciasto studzimy. Śmietanę ubijamy, dodajemy fixy, miksujemy na sztywno. dodajemy cukier puder, chwilę miksujemy. Ciasto kroimy na 3 części. Wierzch tego ciasta lekko wyrasta więc go ścinamy i używamy ewentualnie do dekoracji. Pierwszy blat ciasta smarujemy dżemem, nakładamy następny blat - lekko dociskamy i smarujemy 1/3 bitej śmietany. Można ułożyć jakieś owoce, np. pokrojonego banana, brzoskwinie itp. Ostatni blat układamy na pozostałych, także lekko go dociskając. Smarujemy pozostałą śmietaną wraz z bokami. Boki tortu i wierzch oblepiam wiórkami kokosowymi. Dekorujemy dowolnie tort i go chłodzimy.