Bardzo prosty deserek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1 lub śmietankowy
  • kisiel

    1 w ulubionym smaku
  • mleko

    0,5 l
  • wody

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń i kisiel ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do przygotowanych salaterek nakładać na przemian warstwę budyniu, warstwę kiśli. Jako ostatnią warstwę preferuję budyń. Na wierzchu można udekorować dowolnymi owocami lub/ i startą czekoladą.
Jak ktoś lubi, odstawić do ostygnięcia ( u nas je się na ciepło) :)
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat